Haber

Su içmek için aşağıya inen kişi hayatını kaybetti: ‘Saatlerce orada mücadele ettiler’

ERZİNCAN-İliç’te Çöpler Altın Madeni faciasının yaşandığı bölgede, su içmek için Anagold’un siyanür havzasına konan kuşların öldüğü görüldü.

Siyanür havzasında oluşan keskin koku da dikkat çekiyor.

Gazete Duvar’ın görüntülediği alanda çalışan Anagold şirketi çalışanı, kuşların su içmek için indiklerinde siyanür havuzunu su zannettiklerini ve bayıldıklarını söyledi. İşçi, “Kuşlar düştüğünde çok üzülüyoruz. Orada saatlerce mücadele edip ölüyorlar. Aşağı inemiyoruz. Hatta içeride fotoğraf çekmek kesinlikle yasak.”

‘ŞEHİRDE AĞIRLIK YAPMIYORLAR’

İşçi, “Sizinle konuşurken görülsem beni kovarlardı. Beni şehirde tutmazlardı. Küçük kuşlar uçarken bazen başı dönüyor ve düşüyorlar. Medyanın görebilmesi için etrafı beyaz naylonla kapladılar” dedi. görmüyorum.”

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan DİSK Genel Sağlık Başkan Yardımcısı Ahmet Remzi Atasoy, “Kapalı ve yağışlı havalarda kuşlar buharlaşan siyanürden etkilenip düşüyorlar. Acı içinde ölüyorlar.”

Anagold fabrika alanına da giderek çökmenin meydana geldiği bölgeyi gözlemleyen Atasoy, çevrede arama kurtarma çalışmalarının yapılmadığını, ağır makinelerin çalışabileceği yer bulunmadığını, yeni bir kaza ihtimalinin bulunduğunu belirtti. heyelan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu