Ekonomi

Haftaya Dolar 18.83, Euro 20.08 Euro’dan Başladı

Yatay seyrini sürdüren dolar, haftanın ilk gününe 18,83 TL’den başladı. Euro kuru haftaya 20,08 TL’den başladı.

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde yerle bir olan 10 ilde yaşam destekli arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremin ekonomiye etkileri izlenmeye devam ediyor. Bir süredir yatay seyrini sürdüren dolar, geçtiğimiz haftayı 18,83 TL’den kapattı. Yeni haftaya 18,83 TL’den başladı. Euro kuru haftayı 20,14 TL’den kapattı. Euro yeni haftaya 20,08 TL düşüşle başladı.

Öte yandan Uluslararası Para Fonu (IMF), depremin olası zararının Gölcük depremi kadar olmasının beklenmediğini açıkladı. Arap Finans Forumu’nda konuşan IMF İcra Direktörü Mahmoud Mohieldin, depremin Türkiye’nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYİH) üzerindeki etkisinin 1999 depremi kadar bariz olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Gölcük sarsıntısının ekonomiye etkisinin 12-19 milyar doların ortasında olduğu varsayıldı.

Türk Girişim ve İşadamları Konfederasyonu (TÜRKONFED) raporunda, deprem felaketinin mali zararının 84,1 milyar civarında olmasının beklendiğini bildirdi.

BORSA İSTANBUL ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇILIYOR

Borsa İstanbul Çarşamba günü açılıyor. 10 ilde yıkıma ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketine rağmen işlemler 8 Şubat’a kadar devam etti ve borsanın açık olduğu üç günde toplam yüzde 16,3 düşüş yaşadı. Bu dönemde hisselerdeki düşüş nedeniyle küçük yatırımcı büyük kayıp yaşarken, Borsa İstanbul 8 Şubat’ta gerçekleştirilen işlemlerin iptal edileceğini ve borsanın 14 Şubat akşamına kadar kapalı olacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu